Eindelijk Cianciarulo

It’s been a long way. Hét grootste talent uit Amerika sinds Ricky Carmichael werd hij vaak zat genoemd. Alleen wilde het maar niet echt lukken met Adam Cianciarulo sinds hij prof werd. In 2014, op zijn 17e begon hij aan zijn eerste supercross-seizoen bij Pro Circuit Kawasaki, dat hem voor langere tijd vastlegde, en won meteen de eerste wedstrijd in Dallas, maar dat seizoen eindigde alweer snel nadat hij bij een crash in Toronto zijn schouder blesseerde.

Het jaar erop, ging het al fout vóór het supercross-seizoen in Amerika überhaupt begonnen was. Bij de supercross in Geneva crashte hij hard en blesseerde hij weer zijn schouder. Daarvan hersteld kwam hij weer ten val tijdens een training op Red Bud en mistte hij ook nogeens het grootste deel van het outdoor seizoen. 2015 werd dus ook weer een jaar om snel te vergeten voor de altijd vrolijke Cianciarulo.
Voor 2016 moest alles anders en daarom stopte hij bijvoorbeeld met trainer Aldon Baker, maar ook 2016 werd een drama toen hij zijn pols brak en wéér eruit lag. Langzaam maar zeker begon iedereen zich openlijk af te vragen of het ooit nog goed zou komen met Cianciarulo en aangezien 2016 het laatste jaarwas van zijn langlopende contract bij Mitch Payton, stond de druk er ook aardig op voor de Nationals.
Maar nu lijkt dan eindelijk alles op zijn plek te vallen. De eerste twee wedstrijden moest hij nog wel een beetje in zijn ritme komen, maar bij de 3e wedstrijd in Toronto, ooit zo slecht voor hem, werd hij 2e achter Zach Osborne en afgelopen weekend in Daytona was het dan eindelijk zover, de eerste Supercross-overwinning sinds 2014 voor Ciancarulo. Mocht hij hierdoor ook mentaal nog wat sterker worden dan mag de concurrentie alvast beginnen met beven, want met slechts 9 puntjes achterstand op leider Osborne, is het kampioenschap zeker nog binnen handbereik voor Adam. Ik zou het hem wel gunnen na al die ellende.

2 gedachten over “Eindelijk Cianciarulo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *