Dutch Masters Oss: Toppers en Tobbers

Geheel tegen het gebruikelijke in is de eerste grote Nederlandse wedstrijd verreden op een zo goed als perfecte baan met een heerlijk weertje. We zijn al wat later in de week maar het is nooit te laat voor een Toppers en Tobbers.

Toppers:

Nick Kouwenberg.
Over Kouwy is altijd wel wat te schrijven en dat hebben we dan ook gedaan. Vaak is er wat te zeiken en ook dat hebben we meer als zat gedaan.
Dit keer zal je geen gezeik lezen want Kouwenberg heeft laten zien dat er nog serieus rekening gehouden moet worden met hem.
Hij nam de eerste manche kopstart en wist enkele ronden de leiding vast te houden voor Bogers, Vlaanderen, Seewer en ga zo maar door. Eigenlijk had ik verwacht dat hij na een kwartier wel klaar zou zijn en langzaam in zou zakken maar dat viel 100% mee een wist de 1e manche als 5e te finishen.
Zonder twijfel verdient hij met deze manche een plek tussen de toppers. Helaas had Nick in de 2e manche een slechte start, achterremproblemen en waarschijnlijk nog wel het een en ander waardoor hij zijn goede resultaat van de 1e manche geen kracht bij kon zetten.

Jago Geerts.
Iemand die mij ook echt positief opviel was Jago Geerts. De jonge Belg wist er in Oss een 6e en een 5e plaats uit te slepen wat hem totaal een 6e plaats bezorgde. Nu had ik wel van Geerts verwacht dat hij hard zou gaan maar het was meer de manier van rijden waar ik van onder de indruk was. Als je hem zag rijden was het net alsof hij al 5 jaar tussen de grote mannen aan het rijden is. Ook in de gevechten liet hij zeker de kaas niet van zijn brood eten.
Nee het zal niet lang meer duren voor we Geerts in de top 10 van een GP gaan vinden..

Mike Bolink.
Normaal gesproken kom je met twee keer een 31e plaats niet bij de toppers maar dit keer maak ik voor Mike een uitzondering.
Er lagen in Oss 4 Kleine bultjes kort op elkaar. De snelle manier om die te nemen was tripple, enkel. Anders werd het dubbel, dubbel.
De eerste 10 zo’n beetje uit elke klasse durfden het aan om elk rondje te trippelen en ongeveer alles daarachter deed dubbel dubbel. Tot Bolink op een 31e(!) plaats aankwam en als een baas rondje op rondje de tripple sprong. Dat getuigd van inzet en een flink setje ballen. Laat dat nou net twee ingrediënten zijn die je bij de toppers doen belanden.

Micha Boy de Waal.
Zoals we ondertussen een klein beetje gewend zijn van Micha heeft hij weer een spectaculaire crash gehad in Oss. Nu was deze crash gelukkig in de training en is hij zover ik weet in de wedstrijden op de motor blijven zitten. In de manches werd Micha 11 en 13, dat klinkt nou niet perse als een onwijs wereldschokkende uitslag maar in een veld als in Oss is dit gewoon top. Ook zag hij er in de manches uit alsof hij alles onder controle had, dat is nog weleens anders.
Een 12e plaats totaal zorgde er voor dat hij (na Herlings) de beste Nederlander was.

Owja, een eervolle vermelding voor John Cuppen. Niet omdat hij nou zo fantastisch heeft gereden maar als je smoker zo geil klinkt als die KTM van Cuppen dan kunnen we dat niet onvermeld laten.

Tobbers:

Freek van der Vlist.
11 en 8.. Meh.
Eigenlijk verwacht ik wat meer van Freek als wat hij in Oss heeft laten zien. Echt dramatisch was het niet, zeker niet. Maar ik kan het met slecht voorstellen dat hij echt tevreden naar huis is gegaan. Misschien dat ik iets gemist heb en had hij een lichte blessure of iets in die richting maar de hele dag zag het er gewoon niet helemaal top uit. Wel leek hij in de tweede manche wat beter te rijden maar het was nog steeds niet hoe ik weet dat hij kan rijden.

Rick Satink.
Volgens mij was het voor Satink echt een serieuze off-day. Bij vlagen ging hij echt hard rond maar het liep allemaal niet zoals je zou willen. Ik vond hem redelijk veel fouten maken en het zag er allemaal niet soepel uit. De 2e manche kwam hij ook nog eens aardig hard met een andere rijder in aanraking en die manche heeft hij volgens mij ook niet uitgereden. Zo’n soort dag was het dus voor Satink, je kent ze wel. Waarschijnlijk komt hij de volgende wedstrijd met het mes tussen de tanden aan de start want we hoeven te twijfelen of hij bij de pakken neer gaat zitten of dat hij er alles aan gaat doen om deze dag goed te maken.

Arminas Jasikonis.
De boomlange Let had het in Oss niet helemaal naar zijn zin in Oss, tenminste zo zag het er uit. In de eerste manche maakte hij in de eerste ronde iets mee waardoor hij zo’n beetje als laatste aan de wedstrijd kon beginnen. Hij kwam wel redelijk vlot naar voren maar uiteindelijk was 13e het beste wat er in zat. Dat viel me toch een beetje tegen. Ook in de tweede manche was hij niet bepaald super. Een 7e plaats is niet echt slecht maar ondertussen is wel duidelijk dat we meer als wat we in Oss kregen kunnen verwachten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *