Zwart geld, Groene vingers

Het is geen geheim dat er veel zwart geld in de cross zit. Vaak komt dat zwarte geld uit een product waar wij Nederlanders bekend om staan: Marihuana.
Zo nu en dan loopt er een prominent iemand binnen de cross tegen de lamp en dat is nu dus ook precies het geval.

Drugs_are_bad

Naar wat het schijnt is Jef Janssen zeer recent door de Duitse Polizei gepakt met meer dan 4 kilo wiet in de Auto. Ook zou er bijna anderhalve kilo bij hem thuis gevonden zijn…
Zelf heb ik geen ervaring met de Duitse politie maar volgens mij vinden ze het daar niet onwijs vet als je 4 kilo in je auto hebt.

HIER 
Hierboven de link waar je iets meer (in het Duits) kan lezen. Als ik het goed vertaal dan zou Jef gezegd hebben: “Ik geloof dat ik nu een probleem heb” tegen de agent die hem staande hield. Dat is dan wel weer een bazen reactie.

Wat dit betekend voor het Jimmy Joe Racing team is voor mij totaal onduidelijk. Wat ik wel zeker weet is dat er goed gekeken gaat worden hoe dat precies gefinancierd werd.
Ook zou ik als ik *naam verwijderd op vriendelijk verzoek van rijder zelf* was heel gauw afstand nemen van het hele gebeuren, als dat kan. Ik kan me niet voorstellen dat hij hiermee in verband gebracht wil worden de rest van zijn cross-carrière .

Erg jammer dat dit team zo hoogstwaarschijnlijk aan zijn einde komt. Ook is het voor Janssen erg zuur dat hij voorlopig klaar is. Maar, laten we eerlijk zijn. Als je het risico neemt kan het ook weleens lelijk worden.

 

 

3 gedachten over “Zwart geld, Groene vingers”

  1. Verwacht dan ook dat in het kader van het recht op de privacy dit bericht verwijderd gaat worden, danwel dat privacy van alle personen in kwestie gerespecteerd worden. Ongeacht het aan te tonen probleem/voorkomende feit binnen de mx wat zich al jaren ipv sportresultaten aan luxe spiegelt.

  2. Naam, team: alles door het slijk voor een stukje media vermaak. Waren de intenties met dit stukje echt om de mx wereld te openen of was dit maar een gemakkelijke inkopper ten koste van veel? Vraag ik me dan terecht af als buitenstaander die jaren geleden de mx wereld van haver tot gort kende en de sportiviteit een warm hart toe droeg. Sinds alle opsmuk is dat gevoel verdwenen, maar ook toen zoals ook nu, zullen er toch nog wel ongeschreven regels gelden? En zeker als het om mensen gaat……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *